Windows Server 2012 och Ny mobil labb-miljö

Idag fick jag min nya labb-miljö levererad (HP 8560w). Lycka!! Började direkt skruva ner den för att byta ut standard disken mot ssd, dvd-spelaren mot en extra ssd samt uppgradera ramet. Sagt och gjort återstog det bara en installation av OS på den. Givetvis rullade jag in Windows Server 2012 Datacenter i min nya laptop. Måste säga att det känns mycket bra. Jag fullkomligt älskar allt med Server 2012! Dock fortfarande lite skeptisk till hela metro tänktet, men hittils känns det som att jag bara måste ge det lite mer tid. Ärligt talat använder jag det knappt. Jag ”pinnar” mina genvägar på startmenyn när jag väl startat något, jag kan även ”pinna” dem genom metro direkt. Därefter ser jag bara Metro när jag loggat in, Vilket jag hoppas det snart kommer en lösning för eftersom jag personligen vill se mitt skrivbort de första jag gör

Vet att ”metro” inte längre heter ”metro”. Men det är lättare att skriva det än ”Modern UI Style”.

Samtidigt känns det underbart att få hårdköra detta OS på en laptop med Intel i7/32GB ram/15″ full-hd/2xSSD. Kommer ju bland annat köra hårt på Hyper-V/MDT och då kommer denna hårdvara väl till nytta! Räkna med fler inlägg om Server 2012 framöver!

This entry was posted in IT Prylar. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


× sex = 30

32 377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>