Customisera PowerShell ISE

Dagens tips handlar om ISE, som står för Intergrated Scripting Enviroment. Den är standard i Client OS’t men får läggas till om man kör server OS’t. ISE är den bästa PowerShell editorn jag sätt hittills. Idag skall vi titta på Customisering av ISE.

För er som kör server, lägg till ISE genom powershell:
Import-Module ServerManager
Add-WindowsFeature PowerShell-ISE

När det väl är gjort kan vi genom Powershell ISE skapa en ISE profil för ”current user”. Profilen skapas automatisk i c:\users\%USERNAME%\Dokuments\WindowsPowerShell och heter som standard Microsoft.PowerShellISE_profile.ps1
new-item -type file -path $profile -force

Vi kan sedan editera filen Microsoft.PowerShellISE_profile.ps1 för att lägga in de ändringar vi vill göra, som skall laddas in i ISE vid start. i min fil har jag endast lagt in följande:
$psISE.Options.OutputPaneBackgroundColor = ”#012456″
$psISE.Options.OutputPaneTextBackgroundColor = ”#012456″
$psISE.Options.OutputPaneForegroundColor = ”#eeedf0″
$psise.Options.ErrorForegroundColor = ‘Yellow’

Resultatet blir enligt följande

Tips: PowerShell consolen kan custimiseras på liknande sätt, kör new-item -type file -path $profile -force genom PowerShell consolen istället, för att skapa en profil för consolen.

This entry was posted in Powershell. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


+ fyra = 8

32 377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>