Codename ”Windows 8″

Nästa version av Windows är under stenhård utveckling. Utvecklingsnamnet på produkten är Windows 8 det finns vad jag vet finns inga uppgifter om de slutgiltiga namnet. En liten gissning är att det förmodligen kommer heta just Windows 8, eller Windows 2012. Jag gissar att vi kommer få se en RTM (Release to Manufacturers) eller ”Den första färdiga versionen” någon gång när bladen börjar växa på träden nästa gång, alltså våren 2012. Jag förväntar mig en ganska stor uppdatering eftersom den senaste versionen Windows 7, egentligen inte innehåller något nytt från sin föregångare Windows Vista rent tekniskt. Jag tror på ett nytt tänk från Microsoft där de kommer dela upp hårdvara, operativ och applikationer i skikt. Förmodligen kommer vi få återse mycket virtualiseringsteknik i Codename ”Windows 8″. Vi kommer även se ett helt nytt GUI (Graphical user interface) för pekplattor och pekskärmar. Som tur är kommer de klassiska Windows utseendet även hänga kvar.  Här är en liten video för er som vill titta närmare på en tidig utgåva från Microsoft.

This entry was posted in IT Nyheter. Bookmark the permalink.

2 comments on “Codename ”Windows 8″

  1. caroline on said:

    kommer vi icke data nördar kunna förstå windows 8 (eller vad nu namnet blir) tror du?

    • Henrik Toft on said:

      Windows 8 kommer bygga mycket på den nuvarande version ”7″. Vi kommer nog inte få se så stora skillnader i de klassiska gränssnittet, det kommer nog snarare handla om förbättrad teknik för att göra framtida uppgraderingar lättare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


5 + två =

32 377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>