Windows 8 Server nyheterna

Tjenare! Nu var det ett tag sedan jag bloggare. Har haft fullt upp med arbete, vardagen, familjen de senaste.

Dagens inlägg handlar om några av de nyheterna som jag tycker är intressanta att lyfta fram i Windows Server 8. Förmodligen kommer det släppas i samband med Windows 8 (Client) någon gång under hösten (Q3-Q4) 2012.

LiveMigration i Hyper-V
Detta kommer ge oss möjligheten att migrera virtuella maskiner ”live” i Hyper-V till och från andra hostar utan att köra dem på ett gemensamt SAN. Detta kommer bidra till stora kostnadsbesparingar för små/mindre datorcenter/virtualiseringslösningar.

Lagra virtuella maskiner på nätverksplats (SMB)
Vi kommer även få möjligheten att köra en virtuell hårddisk från en nätverksplats, Protokollet SMB uppgraderas samtidigt för att göra detta möjligt och blir nu version 2.2.

Active Directory blir medveten av virtualisering.
I Windows 8 Server så kommer AD’t vara medvetet om/när det körs på en virtuell maskin. Servern kommer automatiskt kunna känna av om den blivit återställt från ett snapshot och göra det som behövs. Det skall även vara möjligt att klona (kopiera) en DC och fortsätta köra den.

Förbättrad dataöverföring mellan servrar
Två Windowsservrar kommer numera att känna av att du överför data mellan dem via en 3:e maskin. De kommer då köra överföringen mellan sig utan att passera maskinen som initierat överföringen.

Inbyggd Teaming av nätverkkort
En inbyggd funktion i Windows 8 Server skall även göra det möjligt att team’a nätverkskort för att förbättra prestanda och redundans. Funktionen skall även fungera om man har olika kort i samma server.

Ingen mer Core server
Samtidigt som Microsoft tar bort Core alternativet (Grafik-lös version) så gör de istället en funktion för att stänga av och på användargränssnittet. Man slipper alltså att välja, vi kan istället växla mellan dessa olika lägen.

 

This entry was posted in IT Nyheter. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


2 + = tio

33 650 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>