Första titten på Windows 8

Igår var det build, där visades Windows 8 Developer Preview upp. Sista punkten på programmet var att meddela att Win 8 fanns för nerladdning från igår kväll svensk tid. Det var givetvis det första jag tog tag i när jag kom till jobbet. Medens jag väntande på nerladdningen så letade jag upp en lämplig testkärra att slänga in det på. Eftersom mycket annat (riktigt arbete) kommit emellan så blev jag inte klar innan eftermiddagen. Nu är första utgåvan av Windows 8 uppe!

Bara efter några minuter så kunde jag konstatera att jag inte var särskilt positivt överraskad. Nu skall vi verkligen komma ihåg att detta är den först utgåvan och att det är ca 1år kvar till produkten är klar. Men..

Metro, det nya gränssnittet som du skall kunna köra oberoende av vad du kör för typ av enhet (surfplatta, laptop eller stationär dator). Seriöst! När jag hade varit ifrån datorn några minuter, så fick jag använda musen för att ta bort knapplåset i w8/metro (tidigare skärmsläckaren i w7). Knappen jag tidigare brukade kalla startmenyn har också ersatts av en ”metro-knapp”, Var är min startmeny??!

Innan jag hade klämt på w8 så tänkte jag mig att metro och ”classic w7 aero view” skulle sam-existera bra ihop, i harmoni! men icke. Metro har ätit sig in i w8 och inkräktar på allt som är heligt. Windows 8 eller Windows 6.2? Windows 8 blir mer eller mindre Vista 3.0? Ja, Det är väl frågor som återstår att besvaras.

Saker som faktiskt är bra: ny taskmanager, ny copy-ruta, hyper-v stöd och ribbon i Windows Explorer. Ge mig sedan bara en ny rdp client med hantering för simultana anslutningar samt ordna ett removal-tool för metro, Så kommer jag bli jättenöjd med w8!

Mer info kommer längre fram!

This entry was posted in IT Nyheter. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


sju + 2 =

26 418 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>