Flytta local user i Vista/W7 till domain\user

Jag skall ärligt säga att det va längesedan jag arbetare i en miljö utan ett AD. Vilket i och för sig känns jätteskönt. Men, nu fick jag ett uppdrag av en kund att sätta upp en ny server med ett nytt AD för dem. Det finns ca 10 datorer på plats redan, där användarna kör som lokala användare. På gamla goda XP tiden fanns det cmdlet som hette moveuser.exe som användes ibland. Men det fungerar ju givetvis inte i Vista/W7. Efter en snabb googling hittade jag följande länk(ar) till ett litet script som heter moveuser.vbs, Jag satte snabb upp en labb miljö för att testa mitt nyfunna script. Det fungerar faktiskt jättebra!
Inte för att detta på något sätt är en nyhet, för scriptet har funnits sedan 2008. Men jag har bara inte haft tillfälle att behöva det. Så för alla er som plågas över Vista/W7 domänmigreringar, sluta med det.

Orginalscriptet av Rob Greene på MS TechNet
http://blogs.technet.com/b/askds/archive/2008/09/09/vista-s-moveuser-exe-replacement.aspx

Modifierad variant
http://tacklebox.cns.ohiou.edu/Moveuser/

This entry was posted in IT Tips & Trix. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


fem − 1 =

27 203 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>